Tavaly augusztusban ittasan összeveszett a családjával, és dühében leszerelt egy gázpalackot. A háza elé vitte, ahol többször a földhöz vágta, és azt kiabálta, hogy felrobbantja az egész utcát. Nem messze onnan egy árokban leveleket égettek.

Rövid idő alatt nagy tömeg verődött össze a romatelepen. Betelefonáltak a rendőrségre, hogy valaki robbantással fenyegetőzik. A férfit a kiérkező kommandósok fékezték meg. A mai ítélethozatal indoklásában elhangzott: a vádlott végig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Azt mondta, hogy unokahúgai összevesztek, őket próbálta csitítani, ekkor gyűltek oda a romák, hogy miért hangoskodik. Közben élettársa főzött a gázpalackkal, azt már csak ezért sem szerelhette le. A gázpalack sérült volt, de erre azt felelte, hogy lecsúszott a bicikli csomagtartójáról, akkor rongálódott meg.

A férfi szerszámos ládája kiborítva hevert, de nem gázpalackot szerelte, hanem a kerékpárját, állította. Azt mondta: egy házat örökölt a telepen, azt irigylik tőle a romák, azért próbálják meg befeketíteni. Ezért hívták ki a rendőrséget is. A kommandósok 50 embert találtak a helyszínen. Gázszagot éreztek. Egy idős asszonytól megtudták, hogy a vádlott volt az, aki fenyegetőzött. A férfi házában megtalálták a sáros, megrongált gázpalackot. A felesége azt mondta, hogy a férje nincs otthon, ám a padláson megtalálták a férfit, aki alvást színlelt. A létrát valaki elvitte a feljárattól, feltehetően azért, hogy bujtassák.

Az utcabeli tanúk később ellentmondásosan vallottak a bíróságon. Sokan akkor már azt mondták: nem láttak semmit, csak azért tettek korábban terhelő tanúvallomást a vádlottra, mert ittasak voltak. Mások úgy vélték, a férfi csak azért vitte az utcára a szivárgó gázpalackot, hogy a gyerekeket mentse. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, az ügyvéd tudomásul vette az ítéletet. A férfi előzetes letartóztatását megszüntette a bírónő.

Címkék: robbantás, szerszám, gázpalack, ítélet, Siófok, kék hírek