A polgármester szerint hárman voltak a betörők, a negyedik társuk volt a sofőr, aki az autóban várta őket. Az ablakot befeszítették és úgy ugrottak be az irodába. A széfet felszakították, ami hozzá volt fúrva a szekrényhez. Megszólalt a riasztó, a betörők elmenekültek. Magukkal vitték az 50 kilós széfet, súlya alatt még a vaskerítés is meghajlott. Az utcában többen látták is a menekülő tolvajokat. A polgármester azt mondja: előző héten hozták el az étkezési jegyeket páncélozott autóval, a bankból. Szerinte valaki súgott a betörőknek, innen tudták, hogy mikor kell jönni.

Kaja jegy 1

Összesen 760 ezer forint értékű utalvány tűnt el, az önkormányzat kára több mint 1 millió forint. Az étkezési jegyek sorszámozottak. "Minden nagyobb és kisebb élelmiszerlánc üzleténél lejelentettük, hogy ez történt. Leadtuk a sorszámokat, és valószínűleg a pénztárosok figyelni fogják"- mondta  Szarvas Zsolt, körjegyző. A lopás miatt 20 vízvári és somogyudvarhelyi önkormányzati dolgozó kap kevesebb juttatást év végéig. "Nyilván kártalanítanunk kell majd, át kell adnunk az étkezési utalványokat, illetve maradtak benne fel nem vett segélyek, amiket újból ki kell fizetnünk a lakosság felé"- nyilatkozta Kiss Kornél, polgármester.

Kaja jegy 2

"Két gyermekem van, az egyik egyetemista, a másik munkanélküli. Meg fogjuk érezni a jegyek hiányát, kiegészítette a családi kasszát"- mondta Radák Zoltánné, aki 16 éve dolgozik az óvoda konyháján. A helyi boltban sokan fizetnek hasonló étkezési jeggyel. "A forgalom 10-15%-át teszi ki az étkezési jegy, ez a dolgozóknak, akik kapják, jelentős bevételi forrást jelent"- nyilatkozta Horváth Zoltán, boltos.

A betörőkről és autójukról állítólag jó leírást adtak a szemtanúk, a rendőrök keresik a tetteseket, akik akár öt évet is kaphatnak tettükért.

Nézze meg a helyszínen készült videót!

Címkék: étkezési jegy, betörők, szemtanúk, utalvány, kék hírek