Főként faeltávolításhoz vonultak szombaton este a tűzoltók. Fonyódón egy vasúti felsővezetékre dőlt a fa. Itt késő este órákig állt a forgalom a Fonyód-Balatonboglár közötti szakaszon. Szintén fa dőlt a vezetékre Balatonszárszón, emiatt áramkimaradást okozva. Siófok és Balatonszemes között ezért vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. Hajnalra sikerült a kitört fát eltávolítani, a közlekedés ezért helyreállt.

vihar

A legtöbb faletávolítás a Balatonon volt. Fonyódon egy sátrat is felkapott a viharos szél, és egy villanyvezetékre fújta. Csökölyben és Magyaratádon útra dőlt fát kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk. Jelentős kár sehol sem volt. Somogy több településén eső nélkül vonult át a vihar.

vihar

vihar

Siófokon egy büfére zuhant egy fa, 300 ezer forint kár keletkezett. Zamárdiban a vízimentőknek egy  75 éves nőt kellett kimenteniük, aki gumimatraccal sodródott be a vízbe. Mentőhajóval a partra hozták a feltehetően idős magyar nőt, majd a mentők agyvérzés gyanújával szállították a siófoki kórházba.

Fotók: Tűzoltóság - Balatonboglár

Címkék: vihar, fák, kidőlt, tűzoltók, Somogy, vasút, kék hírek