A mai tárgyaláson a késelő és egy tanú azt állította: a fiatalabb férfi azért haragudott az öregre, mert az nem az ő feleségére szavazott, aki indult a polgármesteri választáson.

Összevesztek, dulakodni kezdtek, végül az idős férfi kést rántott. Azt állítja, hogy  önvédelemből, és nem is szúrt, hanem a másik férfi belelépett a késbe. A megszúrt férfi azt mondta a bíróság előtt, hogy ittas volt, nem emlékszik semmire a történtekből. Azt azonban határozottan állítja, hogy nem a választások miatt haragudott az idős férfire. Csupán annyit kérdezett a korábban éjjeliőrként dolgozó férfitól, hogy mi újság a hegyen, erre válaszolt káromkodva a nyugdíjas férfi, emiatt tört ki az összecsapás, mesélte a sértett.

A vádirat szerint a sértett egy harmadik férfiba kötött bele az ivóban, kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük. A vendégek választották szét őket. A 39 éves férfi ezután a mosdóba ment, majd kilépve onnan folytatta volna az összecsapást. A bárpultnál állt az idős férfi, aki haragudott a sértettre, rossz viszonyban voltak. Elélépett, feltartóztatta, miközben a harmadik férfi távozott.

kes

(A kép illusztráció)

Az idős férfi rövid szóváltás után torkon ragadta, sarokba szorította a sértettet. A kötözködő felszólította, hogy engedje el, és meglökte a vádlottat, aki ettől a sarokba tántorodott. Emiatt a rendcsináló indulatba jött, elővette a házilag készített, 10 centi pengehosszúságú, élesre köszörült tőrkését, és hasba szúrta ellenfelét. A sértett a földre esett. A késelő ezután még percekig a kocsmában tartózkodott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna. A sérülthöz a pultosnő hívott mentőt.

A nagykanizsai kórházba szállították a megszúrt férfit. A penge megnyitotta a hasüreget, és elérte a májat. Életmentő műtétet hajtottak végre rajta, négy hét alatt gyógyult.  

A bíróságon ma kihallgatták a vádlottat és a sértettet, és a kocsmában tartózkodó tanúkat. Ítélet szakértők meghallgatása után szeptember végén várható.

Címkék: polgáemester, Pogányszentpéter, késelés, tőr, kocsma, kék hírek