Kedden két, magát külföldinek kiadó asszony tért be a Kossuth téri csemegeüzletbe, ahol italt vásároltak. Húszezressel fizettek, majd miután megkapták a visszajárót, az egyik asszony a tízezres bankjegyet a kezébe gyűrte. Ezután elkezdett reklamálni, hogy rosszul kapott vissza. Először eljátszották, hogy nem értik, amit mondanak nekik, később azonban már folyékony magyarsággal követelték a már kifizetett visszajárót.

Szerencsétlenségükre megjelent az üzletasszony, aki egyből kasszazárást rendelt el. Ez persze, nem tetszett a trükkös "vásárlóknak". Itt jött el az a pillanat, ahol jobbnak látták visszavonulót fújni. A kamera felvételén jól látszik, ahogy ekkor az asszony előveszi a zsebébe gyűrt pénzt, melyet utána egyből a földre dob. Egy pillanat múlva pedig meglepett arccal lobogtatja a hirtelen "megtalált" pénzt.

Az ügyben nem tett feljelentést az üzletvezető. Döntését azzal indokolta, hogy a pénz végül meglett, és nem érte kár az üzletet.

Úgy tudjuk, a két asszony már korábban próbálkozott ezzel a trükkel egy kaposvári benzinkúton, ahol a zavarban lévő kasszás, sajnos áldozatul is esett a csalafinta vásárlók ármányának.

 

 

Címkék: csalás, trükk, átverés, bolt, pénz, kék hírek