A vádlott, aki öltözködésében, hajviseletében és tetoválásaiban is kifejezésre juttatja politikai és etnikai nézeteit, a barátjával észrevették a sértettet, akiről a bőrszíne miatt azt gondolták, hogy roma származású.

Ezért kötözködni kezdett vele, többször megkérdezte tőle, hogy „Mi van cigány?!” A sértett osztálytársai megkísérelték megmagyarázni a vádlottnak, hogy a sértett nem roma származású, hanem édesapja révén srí lankai, azonban a vádlott erre azt válaszolta, hogy őt nem érdekli, neki teljesen mindegy, „akkor büdös srí lankai”.

Ezután a vádlott bántalmazni kezdte a sértettet, többször kis erővel megrúgta a fiú combját acélbetétes cipőjével, ököllel pedig megütötte az arcát. Ekkor a sértett egyik osztálytársa a védelmére kelt, megütötte a vádlottat, azonban a vádlott ekkor őrá támadt, többször ököllel arcon vágta, megrúgta. Az osztálytárs az egyik ütés után egy villanyoszlopnak esett. Közeledő rendőröket látva a támadó elmenekült. Később elfogták a járőrök, azóta a vádlott előzetes letartóztatásban van.

Címkék: megrúgta, Srí Lanka, ütötte, szökőkút, roma, kék hírek