Tanúkihallgatások sora zajlik a Tamási Rendőrkapitányságon az eszméletlenre vert somogyi kisfiú ügyében. Egy személy volt előzetes letartóztatásban, ő azonban már szabadlábon védekezhet.  A KaposPont úgy tudja: a szülőknek eddig nem volt a rendőrséggel dolga.

- Nincs körözés alatt a súlyosan bántalmazott kisfiú édesanyja - cáfolta a sajtóban megjelent szökési hírt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mártonné Kasler Sarolta rendőrfőhadnagy a KaposPont kérdésére elmondta: jelenleg tanúkat hallgatnak ki az ügyben. Megerősítette: egy személyt valóban előzetes letartóztatásba helyeztek, de ki is engedték. Jelenleg is gyanúsított, de szabadlábon védekezhet. Ő azonban nem az édesanya vagy az édesapa, hanem egy harmadik személy - tette hozzá a rendőrségi sajtóreferens. Részleteket azonban nem árult el.  

Közben megtudtuk azt is: a mostani esetnek nem volt előzménye. Ádándra volt az édesanya a két gyermekkel bejelentve. Az önkormányzathoz semmiféle panasz nem érkezett rájuk, amíg ott éltek. A megvert kisfiú lánytestvére is Ádándon járt óvodába. Ott is rendes családként emlegették őket. Ádándról Magyarkeszire, bérlakásba költöztek. Az ottani önkormányzathoz azonban nem jelentkeztek be. Így a település hivatala szinte semmit sem tud róluk. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon sem volt előző ügye a szülőknek.

Megvert gyerek


Mint arról szerdán a Kapospont beszámolt: a kisfiút törött karral, bevérzett szemekkel, eszméletlenül szállítottak pár hete a pécsi gyermekklinikára. A kisfiú karja eltörött, fogát kiverték, agyrázkódása volt, testén több helyen hónapok óta kapott ütésnyomokat viselt, még a szeme is bevérzett. A felgyógyult gyermeket Ádándra, a nagyszülőkhöz vitték „haza”, akik már alig várták, hogy karjaikba vehessék a kicsit. Az egyszerű, de tiszta szobából azonban még hiányoztak a játékok, gyerekruhák. Az idős nagyszülőkre hirtelen szakadt a babagondozás terhe. Bár a kórházban az ápolók, a látogatók már összegyűjtöttek egy kisebb csomag útravalót, a pécsi Szemem Fénye Alapítvány további adományokat gyűjt, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Már a KaposPontnak is sokan jelezték, hogy segítenének. Az önkormányzat is támogatja a 71 ezer forintból gazdálkodó nagyszülőket.

A bántalmazó egytől öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Nézzék meg a nagyszülőknél készült videót!

Címkék: nagymama, Ádánd, bántalmazó, szülők, fordulat, előzetes, kék hírek