Éjjel egy órakor érkeztek a járőrök az autópálya melletti parkolóhoz, hogy szokásos ellenőrzésüket megtartsák. Ekkor figyeltek fel a német próbarendszámot viselő Ivecora, melyből egy cső lógott át a mellette parkoló kamion üzemanyagtartályába. Az autó mellett álló két személy, a járőrök láttán, kirántotta a csövet a tankból, bepattant a fülkébe és elhajtott. Négy kilométerrel arrébb, mikor Szekszárd felé akartak az elkövetők lekanyarodni, sikerült az autópálya járőröknek feltartóztatni a járművet.

A rendőrségi felszólításra kiszálló két férfit egyből megbilincselték a rendőrök, miközben megérkezett az erősítés és a bűnügyi technikusok. Segítségükkel megnyitották az Iveco rakterét, ahol az elektromos szivattyú és a tartályok között, egy földön hasaló férfire bukkantak.

A három férfi kihallgatása során kiderült, hogy a spanyol kamionból már száz liter gázolajat szivattyúztak át az Ivecoba a járőrök kiérkezéséig. A három román állampolgárt ezután a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették és indítványozták az előzetes letartóztatásukat.

Címkék: iveco, lopás, autópálya, üzemanyag, gázolaj, kék hírek