Sebességtúllépést 1, egyéb szabályszegést szintén 1 esetben állapítottak meg. A nem autóbusszal elkövetett szabályszegések száma 297 volt. A fokozott ellenőrzések végrehajtásának időtartama alatt Somogy megyében 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, mindkettő könnyű kimenetellel járt. A balesetekben összesen 4 fő sérült meg. A bekövetkezett személyi sérüléses baleseteknek autóbusz vezető nem volt érintettje.

közúti ellenőrzés

A TISPOL "European Operation Bus" elnevezésű operatív program az autóbusz közlekedés biztonságának ellenőrzésére irányult. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve hajtotta végre a Magyar Rendőrség olyan helyszíneken, ahol az autóbuszok biztonságos leállításának, és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának feltételei adottak voltak.

Az akcióban csaknem 1300 rendőr vett rész és a két nap alatt majdnem 1700 buszt sikerült átvizsgálniuk melynek egy harmada külföldi jármű volt. Az ellenőrzéskor sebesség túllépést 44 esetben állapítottak meg. Biztonsági övvel vagy gyermekbiztonsági rendszerrel kapcsolatos hiányosságra 4 esetben bukkantak. Jó "fogásnak" számít a 20 rendbeli okmányokkal kapcsolatos szabályszegés, valamint a 17 alkalommal tetten ért tachográf és pihenőidő szabályok megsértése. Ittas járművezető nem akadt a rendőrök a hálójába, viszont szintén a TISPOL ellenőrzéskor 9 esetben találtak járműtechnikai hiányosságot.

Címkék: operatív, tispol, ellenőrzés, program, somogy, kék hírek