"Az iskolából átesett a labda" - ezzel az ürüggyel csengettek be a tolvajok egy idős nőhöz a Buzsáki utcában. A szomszédja mesélte el a történteket: "Elküldték a nénit a kertbe. És ez idő alatt befeszítették a szobaajtót."

Az egyedül élő 82 éves asszony nagyon fél. Az ablakát is betörték már fémtolvajok, amikor az esőcsatornát lopták el. Ál leolvasók többször is zaklatták. Legutóbb egy nő tért be hozzá, de a villanyórát sem ismerte. "Azt mondja, hogy nem látom, nem érem fel. Mondom, hozok egy kisszéket. Amire bementem, azt mondta, hogy köszönöm, rendben, mégis láttam. És akkor nekem ez gyanús lett" - mesélte Reinhardt Józsefné. Kiderült, hogy a nő nem volt az Eon dolgozója. Szombaton egy fiatal pár csöngetett be a Buzsáki utcában több házba. Az Eon szerint aznap nem volt leolvasás. Feltehetően tolvajok tartottak terepszemlét.

Csalók


Az E.on munkatársai készpénzforgalmat nem bonyolítanak és az óraleolvasók minden esetben igazolják magukat - tájékoztatott az E-on Hungária Zrt. sajtóreferense, Varga Ivett. A bűnözőknek az a céljuk, hogy bejussanak az idősek házaiba, és ellophassák a pénzüket. A Buzsáki utcaiak szerint a tolvajok számon tartják, hol laknak a környéken magányos idősek.   

Címkék: gázőra, villanyóra, idősek, csalók, tolvajok, kék hírek