A segédmotoros-kerékpárral közlekedők négyszer, a kerékpárosok pedig másfélszer több balesetet okoztak megyénkben, mint 2010. hasonló időszakában, szám szerint tizenhatot, illetve huszonkettőt. Az elmúlt hétvége adatai is - július 15-e és 17-e között négy segédmotoros-kerékpárral közlekedő okozott balesetet - alátámasztják, hogy ezen járművezetők nem fordítanak kellő figyelmet a közlekedési szabályok betartására, figyelmetlenül, olykor nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel, esetenként ittasan közlekednek járműveikkel.

bicikli

Éppen ezért  hívja fel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a segédmotorral, valamint a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy közlekedésük során fordítsanak különös figyelmet a követési távolság és az elsőbbségi jog betartására, mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladjanak járműveikkel, és alkoholos állapotban ne közlekedjenek.

Az utóbbi napokban két olyan baleset is történt, mikor a motorkerékpár vezetők nem okozói, hanem részesei voltak a baleseteknek. Az ilyen esetek megelőzése érdekében a somogyi rendőrők arra kérik a gépkocsivezetőket, hogy - főként az elsőbbségadással járó irányváltások, kanyarodások során - fordítsanak fokozott figyelmet a motorkerékpárosokra.

Címkék: morososok, segédmotosorok, kerékpárosok, közlekedés, rendőrség, kék hírek