Aratás közben eddig ismeretlen okokból kigyulladt a Szentesi és Dankó utca előtti terület. A Barcs északnyugati részén található tarlóról a tűz tovább terjedt a szomszédos lábon álló gabonamezőre is. A szél sajnos az oltás  ellen dolgozott, hiszen tovább vitte a lángokat. A környéken lévő 36 házból 162 embert telepített ki a rendőrség.

A barcsi, nagyatádi és szigetvári tűzoltóság összesen 5 gépjárművel és 22 emberrel kezdte meg a lángok megfékezését, tudtuk meg a Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. A helyszínre kiérkező tűzoltók megfeszített munkával 12 óra 27 percre körülhatárolták a területet, és eloltották a tüzet. 12 óra 30-kor a lakók visszatérhettek otthonaikba.

A tűz 40 hektár területen égett, ebből 15 hektáron lábon álló gabona volt, 25 hektár pedig tarló volt. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.


A nagyatádi tűzoltóság ügyeletére szerda délután érkezett bejelentés, hogy Ötvöskónyi külterületén aratási munkák közben tűz ütött ki egy tritikálé táblán.

A nagyatádi tűzoltók 3 gépjárművel vonultak ki. A tritikálét arató kombájn szalmaszecskázó ékszíjtárcsa meghajtó részénél összegyűlt gabonaaprólék beizzott, és a tarlóra esve meggyújtotta azt, ahonnan a lángok továbbterjedtek a még lábon álló gabonára is.

ötvöskónyi_tűz


A helyszínen dolgozók 5 kézi porral oltó készülékkel megkezdték a füstölő gép oltását. A kiérkező tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal valamivel több mint fél óra alatt elfojtották a négy hektáros tüzet.

ötvöskónyi_tűz1


Fotók: nagyatádi tűzoltóság

A tűzben 3 hektár lábon álló tritikálé és 1 hektár tarló égett le. A keletkezett kár értéke kb. 1 millió forint.

Nézze meg a videót!

 

 

Címkék: tarlótűz, tűzoltás, ég, barcs, riasztás, kék hírek