A per során kiderült, hogy az ügyvéd - korábbi jobbikos képviselő-jelölt - valótlanul híresztelte, hogy a városvezető áron alul adott el egy városi ingatlant az OTP-nek, majd kapott vissza egy aranyparti telket.

Balázs Árpád közleményben cáfolta és alantasnak nevezte a rágalmakat. A rágalmazóval és a város közvéleményével tudatta, hogy kérdéses ingatlan soha nem volt a siófoki önkormányzat tulajdona, annak értékesítésében részt sem vehetett. Családja még 2003-ban az OTP Ingatlan Zrt.-től vásárolta listaáron az érintett telket, amely vagyonbevallásában minden évben szerepel, a vételárat banki átutalással egyenlítették ki, az erről szóló dokumentumok ma is megvannak.

Az egyértelmű tények ellenére Léhmann György egészen az ítéletig tovább híresztelte a minden alapot nélkülöző rágalmakat, ezért a polgármester kénytelen volt az igazságszolgáltatáshoz fordulni a valóság tisztázása érdekében. A bíróság elrendelte a valóság bizonyítását és ennek során megállapította, hogy a polgármester becsületét súlyosan sértő tényállítások minden alapot nélkülöznek, az ügyvéd pedig ezzel bűncselekményt követett el. A jogerős ítéletben egy év próbára bocsátotta, továbbá kötelezte a bűnügyi költségek viselésére.

- El lehetett volna intézni az egész ügyet egy nyilvános bocsánatkéréssel. Nem szégyen bevallani, ha valaki hibázik - nyilatkozta Balázs Árpád polgármester. - Sokkal nagyobb erkölcsi hátrány, hogy mostantól bárki mondhatja, hogy ne járjon a szája egy köztörvényes bűnözőnek. Az ügyvéd úr olyan súlyos váddal illetett, amelyet mindenképpen tisztázni kellett. A bocsánatkérésre a város jó hírnevének megőrzése miatt továbbra is igényt tartok. Amennyiben ez nyolc napon belül nem történik meg, újabb pert indítok, amelyben kérem a nyilvános bocsánatkérésre kötelezést, az eltiltást a hasonló cselekedetektől és kártérítést az okozott erkölcsi kárért. A kártérítés összegét közösségi célra fogom felajánlani. Így legalább Léhmann György valóban tehet valamit „édes hazájáért” – tette hozzá a városvezető.

Címkék: megyei bíróság, büntetőper, rágalmazás, Balázs Árpád, Siófok, kék hírek