Csütörtökön este 8 órakor találták meg a búvárok annak a fiúnak a holttestét, nem messze a mólótól, aki tegnap egy vizibicikliről esett a vízbe Balatonmáriafürdőnél. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a halálesetet.

Két másik kis gyerek is riadalmat okozott. Először Tihanyban kerestek egy kislányt, de ő még a kutatás megkezdése előtt a parton, sértetlenül előkerült. Csopakon egy két éves kislányt keresett a nagymamája. A vízimentők a strandon pihenők bevonásával csatárláncot alkottak, mely az időközben két hajóval a helyszínre érkező kutató mentő csoport munkatársaival közösen kezdte meg a strand vízterületének átvizsgálását. Ez a kutatás is szerencsés véget ért, ugyanis a kislány szintén sértetlenül a parton előkerült - tájékoztatott Tar Mihály a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

Ezen túl Zánkán, a község strandján egy 18 éves lány a lábán sérült meg, Balatonakaliban egy epilepsziás rohamot kapott beteghez kellett segítséget hívni, Badacsonytomajban pedig egy fiatalember lábujja tört el.

FELHÍVÁS
Az első igazán meleg hétvége előtt a VMSZ felhívja a strandolók figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek saját, és nem utolsósorban a gyermekeik biztonságára. Tartsák be a fürdőzéssel kapcsolatos írott és íratlan szabályokat (felhevült testtel, étkezés után, alkohol fogyasztás után ne menjenek a vízbe, ne hősködjenek, csak a fizikai állapotuknak megfelelő távolságra távolodjanak el a parttól), valamint használják a mentő eszközöket. Leginkább a vízibicikliken, csónakokon a mentőmellények használata életet ment, úszni nem tudók ne menjenek semmilyen eszközzel mély vízbe!

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata mindenkinek azt kívánja, hogy érezze jól magát és kellemes emlékekkel térjen haza a nyaralását követően, s leginkább térjen haza egészségben!

Címkék: Vízimentők, eltűntek, VMSZ, riasztás, Balaton, kék hírek, baleset