A busz 2 utasa, 2 sofőrje és a kamion vezetője a helyszínen, egy utas a kórházban veszítette életét a ma hajnali balesetben Csörnyeföld közelében. A 23 sérültet, akik között két gyermek is van, a Nagykanizsai kórházba szállították. Valamennyien román állampolgárok, nyaralni utaztak Spanyolországba. Az autóbusz vezetője valószínűleg elaludt és áttért a kaminon sávjába, aki többször villantott, amikor észlelte a veszélyt. Sajnos már nem tudta elkerülni a frontális ütközést.
A csurgói mentőszolgálatot is riasztották. A nagykanizsai kórházba szállítottak sérülteket.

román buszbaleset

Fotó: MTI - Varga György

Halálos román autóbusz-balesetek Magyarországon

Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása román autóbuszokat érintő, Magyarországon történt halálos balesetekről az elmúlt öt évben.

2006. július 17. - Az M3-as autópályán Füzesabony közelében egy román rendszámú mikrobusz hátulról belerohant egy tehergépkocsiba. A kisbusz vezetője és a mellette ülő utas a helyszínen életét vesztette, a többi hét utast súlyos sérüléssel kórházba szállították.

2006. november 6. - A 42-es főúton, Hajdú-Bihar megyében, Földes-Sáp kereszteződésében személygépkocsival ütközött egy román rendszámú autóbusz. A baleset következtében az autó sofőrje életét vesztette, míg a buszvezető súlyosan megsérült.

2007. július 19. - A 43-as főúton Makó közelében, egy román állampolgárokat szállító turistabusz összeütközött az út bal oldalára áttért, személygépkocsikat szállító trélerrel, melynek következtében a busz a vasúti sínekre zuhant. A balesetben a kamion sofőrje, valamint hat turista a helyszínen meghalt, egy súlyos, kettő életveszélyes, tizenhárom pedig könnyű sérülést szenvedett.

2007. december 3. - A 42-es számú főúton életét vesztette egy román kisbusz vezetője, hét utasa pedig megsérült a Hajdú-Bihar megyei Báránd külterületén, amikor a román kisbusz, vélhetően a rossz látási és útviszonyok miatt, belerohant az előtte haladó magyar kamionba, majd átcsapódva az út bal oldalára, frontálisan ütközött egy szemből érkező lengyel kamionnal.

2008. június 8. - Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé tartó oldalán, a 125-ös kilométernél frontálisan összeütközött egy menetiránnyal szemben közlekedő személygépkocsi és egy román autóbusz. Az autó vezetője a helyszínen életét vesztette, a busz utasai nem sérültek meg.

2010. július 9. - Az M7-es autópályán Balatonfenyves közelében egy román rendszámú kisbusz egy magyar kamion pótkocsijába rohant. Egy ember meghalt, négyen megsérültek.




Címkék: 5 halott, román, frontális, busz, baleset, kék hírek