Egészségházat építettek a faluban, s mintegy tízmilliós állami támogatást hamis számlákért kaptak - az ügyészség szerint. A volt polgármester a vád szerint önkormányzati beruházások megvalósításához többször vett igénybe állami támogatást. Ezekben az ügyekben ő járt el, benyújtotta a pályázatokat, a szükséges okiratokat, aláírta a támogatási szerződéseket, tárgyalt a kivitelező cégekkel, sőt, állítólag igazolta a munkák elvégzését is. Az önkormányzat dolgozóit utasította, hogy mely költségszámlákat fogadják be. 2003-ban pályáztak a Somogy Megyei Területi Államháztartási Hivatalhoz, hogy három év alatt egészségcentrumot hoztak létre a faluban, több mint 15 millió forintból.

Ádánd, látkép

Ehhez 10 millió 700 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak a megyei területfejlesztési tanács döntése után. A polgármester több vállalkozóval kötött szóbeli és írásbeli megállapodást a munkák elvégzésére. Azonban a polgármester - állítja az ügyészség - olyan számlákat is benyújtott az államkincstárhoz, amelyek mögött nem volt valós gazdasági esemény, és ennek alapján részesültek támogatásban. Az ügyészség négy rendbeli bűncselekménnyel vádolja a volt polgármestert.

Pollák Tibor (Fidesz-KDNP) egykori polgámester ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Városi Ügyészség.

Címkék: Pollák tibor, területfejlesztés, állami támogatás, Ádánd, ügyészség, kék hírek