Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a siófoki ügyészség egy 41 éves bábonymegyeri férfi és egy 32 éves nő ellen. A vádlottak tavaly egy decemberi napon a bábonymegyeri Szivacs kocsmában italoztak.

Ott ittak a sértettek is, egy 54 éves és egy 56 éves nő. Zárórára alaposan felöntöttek a garatra. Éjfél előtt a két középkorú nő hazafelé indult. A Dózsa György utcában együtt gyalogoltak. Néhány perccel utánuk eredt útnak a pár is. Rövidesen utolérték az ittasságuk miatt lassan botorkáló sértetteket. Az egyik középkorú nő el is esett.

Ekkor a férfi elvette tőle a szatyrát, benne egy üveg borral, övtáskával, pénztárcával, 15 ezer forinttal. A védekezésre képtelen állapotban lévő részeg nő nem fejtett ki ellenállást. A férfi ezután a másik nőhöz lépett, megpróbálta kivenni a zsebéből az ő pénztárcáját is. Az ittas asszony azonban elfordult tőle. A férfi a barátnője segítségét kérte. A 32 éves nő a másik sértett zsebéből kihalászta az erszényt. A műbőr pénztárcában 24 ezer forint volt. A mobiltelefonját is elvették. A sértett annyira részeg volt, hogy ő sem volt képes ellenállni. A vádlottak 3 hónapig előzetes letartóztatásban voltak, jelenleg szabadlábon védekeznek.

Címkék: kifosztás, Bábonymegyer, kocsma, részeg, ittas, kék hírek