A nevét és arcát nem vállaló hölgynek otthon végezhető, 4 órás munkát kínáltak. A hirdetés, persze, nem figyelmeztet, hogy emelt díjas a szám.
- Felhívtam egy számot, és kiderült, miután felhívott a telefonszolgáltatóm, hogy én eszközöltem-e ilyen hívást. Mondtam, hogy igen. És elmondták, hogy a 22 percért 16000 forintot kellett fizetnem - mondja a hölgy.  
A telefonbeszélgetéskor több állásajánlatot kapott. Ezeket le is jegyezte. A többi között, úgymond, telefonos munkát ajánlott a hívott fél.  
Az egyik ajánlat például hívásfogadás volt. Havi 20 órát kellett volna fogadni, óránként 3000 forintos bérért. És egy ügyfelet legalább 20 percen keresztül beszéltetni.
Őt is ezért beszéltették ennyi ideig. A szorult helyzetben lévő nő számára a 16 ezer forintos telefonszámla kifizetése súlyos gond.

telefonos


- Sajnos, nekem ez az ügy csak akkor vált gyanússá, amikor a T-Com közölte velem, hogy mibe kerülhet ez a telefonszolgáltatás - mondja a károsult.
Egyre gyakoribb a hasonló eset - teszi hozzá a Békéltető Testület megyei elnöke. A szélhámosok mindig újabb trükkökkel állnak elő.
Novák Ferenc meséli: nagy összegű nyereménnyel kecsegtették a fogyasztót, aki semmilyen szerencsejátékban vagy egyébben nem vett részt. És a költségeikre kértek havi 6000-80000 forintot. A legdurvább az volt, hogy a postai befizetés csekkjét is kérték, hogy mellékeljék a borítékba. Már 70 ezret befizetett, amikor rájött, hogy csalás áldozata lett.
Az ügyeknek csak a töredéke jut el a rendőrségre. A megyei főkapitányság alig egy tucat feljelentést kapott egy év alatt telefonos és internetes csalás ügyében. Legutóbb például egy csaló emelt díjas telefonon beszéltette ügyfeleit. Ezzel több mint 5 millió forintot keresett és 234 embert csapott be.   

Címkék: díjas, telefonos, emelt, üzlet, csalás, kék hírek