Már a tárgyalóteremben hangos szóval szidták a lányt, de a bíró erélyesen rendet teremtett. Az indulatok azonban nem csillapodtak, és az utcán folytatódtak: a vádlottak rokonsága rátámadt a lányra, aki a börtönbe beszélőre ment volna élettárásához, az ügy negyedrendű vádlottjához.

verekedes_0609_2


A feldühödött zalai rokonok a börtön épülete előtt közrefogták és ütötték-verték a lányt. A járókelők megrökönyödtek a történteken. Hamarosan hat szirénázó rendőrautó érkezett, hogy megfékezzék a garázda rokonokat. Még a Bajcsy-Zsilinszky utcában is kergették őket a járőrök.

verekedes_0609_3


Egy szemtanú szerint a bántalmazott lány a földön ült és sírt, sáros lett a ruhája. A mentők kórházba szállították, a fejét érték az ütések. Feltehetően könnyebben sérült.

verekedes_0609_jó


A lány annak a férfinak a barátnője, aki sofőrként vett részt a rablásban- legalábbis a többiek ezt állítják. Ő azt mondta, hogy ott sem volt, és ezt erősítette meg a mai vallomásával a barátnője, aki kijelentette, hogy a rablás időpontjában együtt szórakoztak. Ez a vallomás nem tetszett a rokonoknak, ezért gerjedtek haragra.

A kéthelyi rablók tárgyalásáról készített tudósításunkat itt olvashatják: Le akarták vágni a nő ujját a rablók

verekedes_0609_4

Címkék: tanú, rablók, kéthely, tárgyalás, bíróság, kék hírek