A főügyészség sajtószóvivője, dr. Egerváriné dr. Lucza Gyöngyi szerint a nyomozás jelen szakaszában azonban ennél több információ nem mondható el.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szerdán a honlapján azt írta: "Ismét megszállták a kaposvári ügyészek a TMRSZ központi irodáját. Szima Judit távollétét kihasználva próbálnak meg bizonyítékokat összegereblyézni. Jelenleg éppen tagjaink magánvádas aktái felől érdeklődnek."

Tettrekész-2


Mint arról korábban beszámoltunk: a megyei főügyészség "hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozás indított a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen". A nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján" rendelte el.

Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát még aznap Szekszárdon gyanúsítottként kihallgatták, majd éjjel őrizetbe vették, és az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását a Kaposvári Városi Bíróságon. A szakszervezet főtitkárát a hétfői meghallgatása után a bíróság lakhelyelhagyási tilalom mellett, szabadlábra helyezte.

A bíróságról távozó Szima Judit újságíróknak azt mondta: olyasmivel vádolják, amit nem követett el. Közölte, hogy a bíróságról az édesapjához megy.

Dr. Vadócz Attila, a bíróság szóvivője a határozat kihirdetése után újságíróknak elmondta, hogy mivel az ügyészség fellebbezett, jogerős határozatot a Somogy Megyei Bíróság hoz majd, várhatóan egy héten belül.

Címkék: Tettrekész, Judit, Csima, rendőrség, kék hírek, Kaposvár