Mint arról korábban a Kapospont beszámolt: pénteken tartottak házkutatást a szakszervezet szekszárdi irodájában. Előállították, majd vették őrizetbe. Az ügyészség hűtlen kezeléssel, azzal gyanúsítja, hogy a saját céljaira költötte a szakszervezet pénzét. A szakszervezet közleményében jogilag teljesen abszurdnak nevezte a gyanúsítást, szerintük Szima politikai fogoly, a vádakat rágalomnak, az állami terror jelének tartják.

A bíróság hétfői döntése után Szima Judit nem hagyhajta el azt a települést, amit kijelöltek neki. Édesapjához megy, nem Tolna megyébe, de nem mondta el, hogy hová. Ártatlannak vallotta magát. Közben a Tettrekész szakszervezet hétfőn is tüntetett Budapesten a nyugdíjas rendőrök munkába állítása ellen.   

A TMRSZ állt ki a legeltökéltebben a rendvédelmi dolgozók korkedvezmények nyugdíjkorhatárának megőrzése mellett a kormánnyal folytatott tárgyalásokon, és Szima judit hétfőre országos megmozdulást hirdetett a Parlament elé. A TMRSZ szerint nem véletlen, hogy a főtitkárukat a demonstráció előkészítésének idején vették őrizetbe, és az az sem véletlen, hogy az őrizet 72 órás időtartama a tüntetés után járna le.

A TRMSZ demonstrációjának programja délután három órakor kezdődött beszédekkel, ezután felvonulások és újabb beszédek következtek, végül a terv szerint este kilenc órakor élőláncot alakítanak ki az Országház körül, amely legkésőbb tizenegy órakor bomlik fel.

Címkék: Tettrekséz, Judit, Csima, rendőrség, Kaposvár, kék hírek