Robbanóanyag -ezt írták a csomagra. A szemétszedők riasztották a rendőrséget, a kiérkező járőrök lezárták a Deseda toponári oldalán, a vízparthoz közel a csónakkikötőhöz vezető utat. Tűzszerészekkel vizsgálták meg, hogy mit rejt a csomag, valóban bomba van-e benne, nyilatkozta a Kapospontnak Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

deseda_robbanoanyag

A kaposvári tóhoz Budapestről érkeztek tűzszerészek, akik dél körül munkához láttak. A terveik szerint három órát töltenek munkával a helyszínen.

A jelzett időben, délután 15 órakor be is fejezték a működésüket. A tölgyfa tövében talált anyagot magukkal vitték a fővárosba. Az útzárat feloldották a rendőrök az evezőstelep környékén.

Úgy tudjuk, az ipari robbanószer gyári csomagolású volt, és szerepelt rajta az "Ipari Robbantó kft." felirat is. Egyes hírek szerint az anyag paxit volt, ami 150 méteres körzetben veszélyes, levegővel és vízzel érintkezve robban. A paxitot a bányászatban és építkezéseken használják. Az 1000 grammos töltet egy kemény, sárga, hosszúkás műanyag tasakban volt, állítólag leplombálva, de szemtanúk szerint a plomba már sérült volt, lehet, hogy hiányzott a tasakból. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki és milyen céllel hagyta a robbanószert a Deseda közelében, ezt a rendőri nyomozás hivatott kideríteni. A környéket átkutatták, de más robbanóanyagot nem találtak.

 

 

Címkék: csónakház, robbanóanyag, tűzszerész, bomba, Deseda, kék hírek