Elrendelte a bíróság a kiskorpádi gyilkosság elkövetésével gyanúsított két férfi előzetes letartóztatását. Április 22-én egy 75 éves férfit agyonvertek a háza udvarán. Holttestét másnap reggel találták meg. Az épületben élettársa, egy idős asszony eszméletlenül hevert. Súlyos sérüléssel, arccsont- és koponyacsonttöréssel szállították kórházba. Hétfőn a rendőrök őrizetbe vettek két környékbeli férfit, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és súlyos testi sértéssel gyanúsítják őket.

gyilkosság


A két 29 éves csökölyi férfit öt fegyveres rendőr hozta a kaposvári bíróságra. A nyomozási bíró döntött arról, hogy elrendeli-e az előzetes letartóztatásukat. Úgy tudjuk, mindketten keményen tagadnak, ahogyan a nyomozók fogalmaznak. Tanúvallomások és homogenetikai bizonyítékok szólnak ellenük, vagyis egyikük DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén.

A rendőrök a fal mellé állították a megbilincselt gyanúsítottakat. A két fiatalember feszülten, némán várakozott. Egyikük kérdezte csak meg az ügyvédjét, nem helyezhetnék-e házi őrizetbe a börtön helyett.

gyilkosság


Információink szerint az idős nő nem tudta azonosítani a támadóit, mert még mindig súlyos állapotban van. Amikor magához tért a kórházban, kiderült, semmire sem emlékszik a támadásból. Orvos szakértők szerint azonban még visszatérhet az emlékezete. Azt sem tudni, hogy mik tűntek el az idős pár lakásából, de feltehető, hogy értéktárgyakat raboltak az elkövetők. Az eltűnt tárgyakat nem tudták azonosítani a rokonok. Az idős férfi halálát több ütés okozta.

gyilkosság

A két férfi biciklivel járt a környéken, az idős pár közelében lakó rokonaiknál voltak vendégségben. Ezek a rokonok korábban kölcsönt kaptak az áldozatoktól. Innen jött az ötlet, hogy a két férfi kirabolja az időseket.

A bíró ma délután 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat. Az előzetes időtartama egy hónap múlva meghosszabbítható.        

Címkék: agyonverték, gyilkossság, Kiskorpád, elfogták, emberölés, kék hírek