Radomir Cacic, a Horvát Néppárt elnöke ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás Magyarországon tavaly januárban.

horvat_baleset_jo

Az azóta lefolytatott vizsgálat szerint Cacic az M7-es autópályán Budapest felé haladva nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét, ezért későn vette észre, hogy előtte, a külső sávban, vele azonos irányban halad egy másik személyautó, és a jármű hátsó részének ütközött. A baleset következtében két ember súlyos, egy könnyebb sérülést szenvedett. Az egyik súlyos sérült másnap, a másik január 22-én a kórházban meghalt. A politikus a balesetről maga tájékoztatta a horvát médiát, ám biztosíték letétbe helyezése után még a baleset napján elhagyhatta az országot.

Az akkor a zágrábi parlament ellenzéki padsorában helyet foglaló, a 2007-es választáson hét mandátumot szerző centrista néppárt elnöke a balesetről azt mondta, hogy az a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt következett be, heves esőben és sűrű ködben. Az Állami Autópályakezelő Zrt. ellenben akkor azt közölte, hogy a horvát pártvezető január 8-ai magyarországi balesetének idején nem volt jeges az M7-es autópálya burkolata az érintett szakaszon.

Címkék: Radomir Cacic, horvát politikus, halálos közúti baleset, M7-es, vádemelés, kék hírek