hagy_tuz_1

A versenyre összesen 12 csapat nevezett. A férfi, női és ifjúsági csapatok két kategóriában - kocsifecskendő- és mozdonyítható fecskendő szerelés- mérték össze tudásukat, ügyességüket.
Az első pályán, egy fából készült kisházon kellett végig menni úgy, hogy a létrák fokát minden esetben érinteni kellett. A kisháztól a medencéig 3 darab 10 literes vödörben vizet kellett vinni a 100 literes hordóba. A hordóból a víz egy kerti tömlőn keresztül egy 10 literes öntözőkannába folyt. Amikor az öntözőkannából kifolyt a víz, akkor lehetett csak tovább futni a kocsifecskendőhöz. Annak megszerelését követően a vízsugárral öt darab petpalackot kellett lelőni. A jó hangulatú versenyen a férfiak között a véseiek a második, a siófokiak a harmadik helyezést érték el.

hagy_tuz_2

A siófoki hagyományőrző csapat tagjai: Bálizs István, Horváth Tamás Zsolt, Lőrincz Márk, Vidovics Zsolt, Papp Lajos, Privarics Mihály, Salamon Kornél
Vései hagyományőrző csapat tagjai: Bakon András, Bertók Viktor, Németh Balázs, Pintér Zsolt, Pintér Balázs, Takács László, Varga Balázs, Vida Ferenc, Leposa Róbert.

hagy_tuz_3

hagy_tuz_4

hagy_tuz_5

hagy_tuz_6

hagy_tuz_7

(képek: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából)

Címkék: hagyományörző, katasztrófavédelem, tűzoltó, verseny, somogy, kék hírek