A vízimentők felhagytak a Balatonban vasárnap elmerült osztrák férfi keresésével - jelentette be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője, Tar Mihály.

Tar Mihály beszámolója szerint a vízimentők - a Balatoni Vízirendészettel kötött együttműködés alapján - hétfő délelőtt kapcsolódtak be a kutatásba, víz alatti radarral próbálva meg az eltűnt férfi nyomára bukkanni. A keresés nem járt sikerrel, mivel az erős szél és hullámzás vélhetően messzire sodorta a testet - mondta a szóvivő.

Mint arról a Kapospont beszámolt: a 65 éves osztrák állampolgár Balatonmáriafürdő-alsó közelében, horgászás közben zuhant a tóba a csónakjából.

Többen észrevették, és a segítségére siettek, de a férfi elmerült a vízben és eltűnt. Nem viselt mentőmellényt. A másodfokú viharjelzés, az erős hullámzás miatt késő délután a vízirendészet felfüggesztette a keresést. A szeles időben vasárnap háromszor is riasztották a vízirendőröket a Balatonon. Balatonfüred, Balatonboglár és Fonyódliget térségében elszakadt vitorlák és elromlott motor miatt kértek segítséget a bajba jutottak. Egy vitorlásversenyen borulás is történt, ott a hajó legénységét a szervezők mentették ki.

Hétfőn délelőtt újraindították a keresést: a balatoni vízirendőrök és a vízimentők szonárral, vagyis radarral kutattak a horgász után.

Címkék: felhagytak, nem keresik, vizirendőrség, keresés, horgász, vihar, kék hírek