A bizottsághoz tartozó Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megye Rendőr-főkapitányságai 2004 óta intézményesített keretek között, együttműködve készülnek a nyári idegenforgalmi szezon idején rájuk váró feladatok minél maradéktalanabb ellátására. A bizottság elnöki tisztét felváltva tölti be a négy megye. Idén Fejér megyének jutott ez a megtisztelő szerep.

Az értekezleten a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Pungor János r.alezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes, rendészeti igazgató vett részt, aki elmondta: az idei évben is érkezik bűnügyi és közbiztonsági megerősítő erő a Balaton déli partjára. A feladatellátáshoz szükséges létszámot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságától, valamint a Rendészeti Igazgatóság Bevetési Szolgálatától, a Nagyatádi és Barcsi Rendőrkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség állományából biztosítják. Rajtuk kívül idén is számíthatnak a rendészeti szakközépiskolásokra, valamint a Rendőrtiszti Főiskola hallgatóira, akik a rendőrök segítségeként teljesítenek szolgálatot.

Azért van szükség ekkora erők mozgósítására, hogy azok, akik a nyáron a Balaton déli partjára érkeznek pihenni, nyugodtan nyaralhassanak, kulturált körülmények között szórakozhassanak. Ennek érdekében fokozott köz- és közlekedésbiztonsági, valamint bűnügyi jelenlét várható a tóparton.

Évről évre problémát jelentenek a nyári idegenforgalmi szezonra szakosodott bűnözők, akik strandlopásokat, lakás- és nyaralóbetöréseket, gépkocsi feltöréseket követnek el. Fő céljuk az, hogy gyorsan készpénzt, műszaki cikkeket szerezzenek. A szezon során fokozott bűnmegelőzési munkára készül a rendőrség, hiszen ezek a bűncselekmények kis odafigyeléssel megelőzhetők. Ennek érdekében Siófokon és Balatonlellén is Bűnmegelőzési Centrum kezdi meg működését nyáron, ahol nem csak a hazai, hanem a hozzánk érkező külföldi turisták, valamint a helyi lakosok is hasznos tanácsokat, tájékoztatókat kaphatnak.

A bizottságban dolgozó megyék koordinátorai kéthetente üléseznek, elemzik, értékelik az elmúlt időszakot és megtárgyalják az előttük álló következő két hét feladatait.

A www.police.hu/bkkb weboldalra kattintva folyamatosan frissülő tartalom várja a látogatókat. Aktuális tudnivalók, hasznos tanácsok kerülnek fel a portálra.


Címkék: vizi, megye, négy, rendőr, Somogy, kék hírek