Kaposvár. A megyeszékhelyen, a Cseri úti tanéptelepen egy, a MÁV tulajdonában lévő, de egy ideje nem használt 200 négyzetmézetes területen kedd délután négy órakor a száraz avar kigyulladt és tüzet fogott az oda hordott szemét is. A tűz közvetlenül veszélyeztette a területen lévő, szintén használaton kívüli raktárépületet. A kiérkező kaposvári tűzoltók kéziszerszámaik segítségével a tüzet eloltották, a raktárat így megmentették.

Cseri úti szeméttűz3jó.jpg

Cseri úti szeméttűz2jó.jpg

Cseri szeméttűz

Fotők: Tűzoltóság, Kaposvár

Kadarkút. Kedden délután két óra körül Kadarkúton gyulladt ki egy szerszámtároló. A helyi önkéntes tűzoltók a teljes terjedelmében égő melléképületet eloltották, megmentve a közeli lakóházat attól, hogy a tűz rá is átterjedjen. A kár körülbelül egymillió, a megmentett érték 11 millió forint.

Kaposvár. Kedden este kevéssel 9 óra előtt a Zsálya utcába vonultak a kaposvári tűzoltók, ahol egy lakóingatlan előszobájában lévő beépített villanyóraszekrény gyulladt ki. A tűz a berendezési tárgyak mellett az épület födém szerkezetét is veszélyeztette. A kiérkező egység az izzó villanyóraszekrényt kéziszerszámok segítségével kibontotta és a helyiségből eltávolította.

Karád. A Kossuth Lajos utcában egy használaton kívüli magtártűzhöz riasztották a tűzoltókat szerda hajnalban; a 180 négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett. A beavatkozást a karádi tűzoltó egyesület tagjai kezdték meg, majd a boglári egység is csatlakozott a tűz oltásához. A kár félmillió, megmentett érték hozzávetőleg 3 millió forint.

Címkék: magtártűz, Tűzesetek, Karád, Kadarkút, Kaposvár, kék hírek