Kaposhomok. Pénteken délután kevéssel négy óra után a kaposhomoki szőlőhegyen mintegy 200 négyzetméteren égett az aljnövényzet, veszélyeztetve a közelben álló házakat is. A kaposvári tűzoltók kéziszerszámok segítségével a tüzet hamar eloltották, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Nagyatád. Nem sokkal délután öt óra előtt Nagyatádra, a Kiszely utcába riasztották a helyi tűzoltókat. A társasház első emeletének egyik lakásában a gáztűzhelyen felejtett étel meggyulladt és elárasztotta a lakást sűrű fekete füsttel. Az egység a lakást ventillátor segítségével kiszellőztette, az egyik lakót a mentők enyhe füstmérgezés gyanújával a nagyatádi kórházba szállították.

Rádpuszta. Szombaton kora délután a boglári önkéntesek Balatonlelle-Rádpuszta területén egy 1 hektáron égő avartűzhöz vonultak. A tüzet hamar sikerült megfékezniük.

Iharos. A csurgói önkénteseket szombaton este kilenc óra után riasztották egy tégla falazatú, ám fa tetőszerkezetű melléképületben keletkezett tűzhöz. A kiérkező egység az izzást megszüntette.

Bárdudvarnok. Vasárnap délután fél háromkor a kaposvári önkénteseket riasztották Bárdudvarnok-Nagypuszta területére. Körülbelül öt hektáron égett a cserjés és a bozótos, és 15 kisméretű bála is. A tűz egy erdősávot és néhány épületet is veszélyeztetett. A kiérkező tűzoltók az elhagyatott épületeket átvizsgálták és a tüzet eloltották.

Somogyszob. Vasárnap délután szintén egy melléképül gyulladt ki, ezúttal Somogyszobon. A fa szerkezetű, cserépfedésű nyitott melléképületben takarmányt, munkagépet, állatokat és kukoricát tároltak. A kiérkező egység az épületet áramtalanította és a tüzet eloltotta. Az épületben az előzetes becslés szerint mintegy 400 ezer forintos kár keletkezett. A megmentett érték körülbelül hárommillió forint.

tuz2

 

tuz3

FotóK: Nagyatádi Tűzoltóság

Címkék: Tűzesetek, Rádpuszta, Iharos, Kaposhomok, Bárdudvarnok, kék hírek