Április 18-20-a között zajlott a TISPOL ellenőrzés Somogy útjain is. A megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőit szűrték ki a rendőrök. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ez idő alatt az összes sebességmérő berendezését üzemeltette a megye egész területén.

Somogyban a három napon 493-an lépték túl a megengedett legnagyobb sebességet, közülük 405-en jelentős mértékben. Kisebb mértékű sebességtúllépés miatt 59 sofőr helyszíni bírságot kapott, összesen 309 ezer forintot kell befizetniük, 29 autóvezetőt feljelentettek gyorshajtás miatt.

A gyorshajtók kiszűrésén kívül az egyéb szabálysértőket is figyelték a rendőrök; 45-en vétettek a közlekedési szabályok ellen.

Az ellenőrzések tapasztalatai alapján az előre bejelentett ellenőrzés ellenére még mindig sokan lépik át a megengedett sebességet, amely jelentős kockázatot jelent. A közlekedési balesetek döntő többsége a járművezetők hibájából történik. 2010-ben a balesetek csaknem harmada gyorshajtás miatt következett be megyénkben.



Címkék: mértek, Tispol, bírság, rendőrök, ellenőrzés, kék hírek