Összesen 150 ezer forint értékben lopott le alumínium lemezeket két férfi Segesd külterületén egy épületről. A rendőrök a helyszínen nyomokat találtak, adatgyűjtést végeztek, így jutottak el az elkövetőkhöz. Mindkettejüket előállították, gyanúsítottként hallgatták ki őket. Bevallották a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy már korábban kinézték maguknak a lemezeket, melyeket fokozatosan hordtak el a helyszínről és a fémhulladék-átvevőben értékesítették azokat. A nagyatádi rendőrkapitányságon indítottak eljárást ellenük.

Egy nagyatádi telephelyről réz fűtéscsöveket lopott két férfi 200 ezer forint értékben. Az elkövetők egy használaton kívüli, de működőképes transzformátort is szétbontottak,
abból pedig színesfémet szereltek ki. A rongálással több mint 3,5 millió forint kárt okoztak. Egy személyautóval fuvarozták zsákmányukat, amikor a járőrök igazoltatták őket, a jármű átvizsgálása során pedig megtalálták az ellopott holmikat is. Az elkövetőket előállították a nagyatádi rendőrkapitányságra, büntetőeljárást indítottak ellenük.

Címkék: kapitányság, vas, fém, lopás, rendőr, kék hírek