Jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 31 éves kaposvári férfi ellen az ügyészség. A vádlott egy keszthelyi székhelyű autóhitel közvetítői betéti társaság vezetője volt 2009. júliusáig. A cég telephelye a kaposvári belvárosban volt, ahol a társaság a tényleges gazdasági tevékenységet egy irodában fejtette ki.

Az egyik sértett 2009. év elején ismerte meg a vádlottat. Februárban szóban megállapodtak abban, hogy a sértett a vádlottnak készpénzben 3 millió 800 ezer forint kölcsönt nyújt azzal, hogy a hitelt az autókereskedő májusig visszafizeti.

A vád szerint az autóneppernek nem állt szándékában a kölcsön visszafizetése. Más magánszemélyek és hitelintézetek felé is tartozásai voltak, így a kölcsön visszafizetésére reális lehetősége nem volt. Három részletben törlesztett, egyszer 350 ezer forintot, másodszor 700 ezer forintot, végül félmilliót. A kár így részben megtérült. Az ügyészség a vádlottat más vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is vádolja. Jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban van.

Címkék: törlesztés, kölcsön, ügyészség, vád, autó, kék hírek