A hétvégén Gyékényesen fogták el a háromtagú bandát; a három férfi több környékbeli településen idős embereket károsított meg. A nagyatádi határellenőrzési osztály járőrei egy mellékutcában parkol gépkocsira lettek figyelmesek.

Az autó színe és típusa megegyezett egy, a nap folyamán elkövetett bűncselekményben használt járműével. Igazoltatták a kocsiban ülőket. Kiderült, hogy ugyanezzel az autóval követtek el Iharosberényben trükkös lopást, és arra is fény derült, hogy az egyik benne ülő férfit lopás miatt körözi a soproni rendőrkapitányság. A helyszínre siettek a csurgói őrs járőrei, valamint egy kábítószer-kereső kutyás járőr is, mivel az autóban gyanús anyagot találtak.

A három Miskolc környéki férfit, akik közül az egyik egy fiatalkorú fiú, előállították a Csurgói Rendőrőrsre. Kihallgatásukon egy lopást és több lopási kísérletet beismertek. A velük szemben alkalmazott drogteszt pozitív lett, így a lopás mellett kábítószerrel való visszaélés miatt is eljárás indult ellenük. A fiatal korú férfi szabadlábon védekezhet, két társát pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

Az elfogásnak azért van kiemelkedő jelentősége, mert az utazó bűnelkövetők hamar tovább állnak egyik térségből a másikba, így kimondottan nehéz az ilyen esetek felderítése, és az elkövetők kézrekerítése, nyilatkozta az ügyről Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Címkék: utazó, trükkös, drog, tolvaj, rendőr, kék hírek