Diszkóból mentek haza a fiatalok. A buliban rengeteget ittak és drogoztak is. Egy belvárosi üzletház sarkán egy autóba rohantak. Az ütközés után a sofőr elfutott.

A mentők perceken belül kiértek a helyszínre és megkezdték a sérültek ellátását. A tűzoltók miután eloltották autót, kivágták az egyik sérültet a kocsiból. Már nem tudtak rajta segíteni. Mindze ezúttal szerencsére csak egy szimulációs gyakorlat része volt. A Kaposvári Hörcsik Edit a balesetben a gyászoló szülőt alakította. Azt mondja: keveset beszélgetnek a szülők gyerekeikkel és sokszor nem is tudják, hogy hol tartozkodik. Az ilyen váratlan tragédia az egész családot nagyon megrázza.
Van, aki szerint a szülői szigor hiánya miatt történnek ilyen balesetek.

Sziber Alexandra szerint a szülőkön dől el a dolog. Vagyis nekik kéne fogni a gyerekeiket, de hát nagyrészt ezt nem tudják kontrollálni, mert vagy nem látják mit csinál a gyerek, vagy nem is érdekli őket. Bár tudták a nézők, hogy ez csak egy bemutató, mégis megrázta őket az esemény.
A kaposvári Kováts Dávid azt mondja: az volt nagyon meghökkentő hogy bejelentették, meghalt egy ember, és jött érte a hullaszállító. Szerinte ezen el kell gondolkodni.

Többek arcára döbbenet ült, de mégis érdeklődve figyelték a történteket. A sokkoló baleseti szimulációjának éppen ez volt a célja: a figyelemfelhívás.

A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület elnöke, Bodó László szerint az Ennyi programon belül a diszkóbaleset megelőzése, olyan megszólítás a fiatalok felé, úgy gondolom ennél jobban már nem lehet közelebb kerülni a tömeghez, a tipikus diszkóbaleset elkövetőihez.

Tavaly 29-en vesztették életüket közlekedési balesetekben a megye útjain. Negyedével kevesebben, mint a korábbi évben. 2010-ben összesen 548 személyi sérüléses közlekedési baleset történt Somogyban. 17%-kal kevesebb, mint 2009-ben. Gyorshajtás és ittas vezetés miatt is jóval kevesebb baleset történt, mint a korábbi évben, 18-cal csökkent az ilyen halálos balesetek száma is.

A Kaposvári Rendőrkapitányság szóvivője, Koncz Katalin szerint a balesetek száma a tavalyi évben csökkent, csökkent a halálos balesetek és a súlyos sérülésekkel járó balesetek száma is. Ez betudható az objektív felelősség bevezetésének.
De még így is Somogyban majdnem minden ötödik közúti balesetet ittas vagy kábítószeres sofõrök okozzák.

 

Címkék: szimuláció, redőrség, disco, mentők, baleset, kék hírek