A Jobbik titkárságát vezető hölgy magánvádlóként rágalmazásért feljelentette a párt egy volt helyi aktivistáját, aki korábban azt nyilatkozta: a nő állította össze a Jobbik somogyi listáját, amit az önkormányzati választások előtt benyújtottak. Vona Gáborék ezt tagadták, és azt mondták, hogy a párt országos vezetősége által összeállított lista érvényes.

A bíróságon a ma helyi aktivista ügyvédje perbeszédében arra hivatkozott, hogy véleménye szerint a nő közszereplő, mert a pártelnök megbízottjaként cselekedett. Védence állítása nem becsületsértő, a nőt emiatt nem is érte semmilyen hátrány.

A bíró 1 év próbára bocsátásra ítélte az aktivistát. Az ítélet indoklásában kifejtette: a vádlottnak tudnia kellett arról, hogy a Területi Választási Bizottság és az Országos Választási Bizottság Vona Gáborék javára ítélt, mert ez 4 nappal az aktivista említett nyilatkozata előtt történt. A kijelentést alkalmasnak találták a hölgy becsületének csorbítására. A magánvádló elfogatda a döntést, a vádlott felmentéséért fellebbezett.

Címkék: rágalmazás, Vona Gábor, per, lista, Jobbik, kék hírek