A böhönyei általános iskolát kamerák vigyázzák. Az iskola és az óvoda felújítása, bővítése több mint 1 milliárd forintba került. A felújítás előtt itt több rongálás volt. Főleg tanítási idő után. Most az udvart és a sportpályákat is több kamera figyeli. Egy központi szerveren jelenik meg 11 kamerának a képe, számítógépen minden látható.

Riba László igazgató elmondta: vagyonvédelmi, bűnmegelőzési célból, és adott esetben a rongálók könnyebb felderítése érdekében építették ki ezt a kamerarendszert. 2,5 millió forintból szerelték fel uniós támogatással.

Az elmúlt 6 évben a betöréses lopások száma több mint 10%-kal csökkent Somogyban. De még így is minden napra csaknem 7 betörés jut. Idén eddig már 330 esetben indítottak ilyen esetben eljárást. A legtöbb bűncselekményt nyáron, a Balaton-parton követik el. Ott ritkán kockáztatnak a betörők, ahol van biztonságtechnikai berendezés.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: mindenféle vagyonőrzést, megóvást szolgáló készülékek, berendezések hozzájárulnak a biztonsághoz. Ugyanúgy mechanikai berendezések, a rácsok, ajtók, zárak, ugyanúgy az elektromos berendezések is.

A sajtóreferens azt mondja: ennek ellenére még mindig kevesen alkalmaznak vagyonvédelmi eszközöket.

 

Címkék: rongálás, biztonság, Böhönye, kamera, felújítás, kék hírek