Nagyatád külterületén Berzence felé az un. Hókamalomnál kb. 10 hektáron égett az avar és az aljnövényzet kora este. A tűz gyors felderítésében a közelmúltban kifejlesztett térinformatikai rendszer is nagy segítséget nyújtott a tűzoltóknak. A nagyatádi egységek puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, megakadályozva ezzel, hogy a lángok továbbterjedjenek a közeli tölgy és akácerdőre.
Lakócsán és Köröshegyen szabálytalan égetés miatt a tűz továbbterjedt és 8 illetve 2 hektáros területén égett le az avar, száraz fű. A köröshegyi esetnél két villanyoszlop is károsodott a lángok miatt. Mindkét helyszínen megtalálták a tüzek továbbterjedéséért felelős személyeket, akik részére a barcsi és a siófoki tűzoltóság szakemberei tízezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki.

Csurgón kb. 800 négyzetméteren égtek fenyőfák. A lángokat a csurgói és a nagyatádi egységek oltották el. Avar és nádtüzet oltottak a tűzoltók Sármelléken, Kaposkeresztúron, Somogyudvarhelyen, Iharosberényben, Fonyódligeten, Somogytúron, Balatonföldváron és Balatonlellén is. Ezeknek a tüzeknek a nagysága fél és két hektár közötti volt.

Címkék: gyújtás, bírság, katasztrófavédők, veszély, tűz, kék hírek