Erőszakos közösülés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a 35 éves férfi ellen a kaposvári ügyészség. A vádirat szerint a férfi tavaly egy júliusi este egy kaposvári kávézóban italozott. Ott tartózkodott a sértett, egy fiatal lány, akivel a férfi a pultnál beszélgetni kezdett. Ezalatt a nő is jócskán ivott. Éjszaka egy másik szórakozóhelyre indultak közösen. Útközben a Csík Ferenc sétányon lévő Jókai ligetben egy padra leültek, ott cigarettáztak és tovább beszélgettek. A fiatal nő a pad mellett kézenállást próbált csinálni, de a földre esett. Ekkor a férfi odalépett hozzá, a bugyijába nyúlt és ujjával a hüvelyébe hatolt. Azonban a sértett a földön fekve is védekezett, és megpróbálta eltolni a vádlott kezét, dulakodni kezdtek. A férfi megpróbálta a földre szorítani, a száját befogni, illetve a karjait lefogni. Közben a lány szabadulni próbált, többször megkarmolta a vádlott arcát, illetve megharapta a kezét. Ezután pontosan meg nem határozható körülmények között egy kisebb darabot kiharapott a vádlott nemi szervéből. A férfi fájdalmában elengedte a nőt, aki elfutott. Egy járókelőtől kért segítséget, a rendőröket hívták, a járőrök a közelben elfogták a tettest.

Rabruhában, dühösen érkezett a férfi a másodfokú tárgyalásra. Jelenleg más ügyben, személyi szabadság megsértése miatt kiszabott börtönbüntetését tölti, börtönőr kísérte a tárgyalóterembe. Hogy hihettek egy alkoholista nőnek, dühöngött a kopaszra nyírt férfi a folyosón.

A megyei bíróság 3 év 10 hónap fegyházra csökkentette a büntetését. Első fokon 5 év fegyházat kapott erőszakos közösülés kísérletéért a kaposvári bíróságon. A megyei bíróság szerint azonban csupán szemérem elleni erőszak történt, aminek a büntetési tétele alacsonyabb. A férfi ugyanis orális szexre akarta kényszeríteni a nőt, dulakodás után a földre szorította, és benyúlt a hüvelyébe. Azonban olyan kijelentést nem tett, hogy meg akarja erőszakolni, és ehhez szükséges testhelyzetet sem vett fel, mert végig a nő mellkasán ült. A sértett vallomását következetesnek fogadta el a bíróság, közvetett bizonyítékként értékelték, hogy ugyanúgy mesélte el a történteket édesanyjának, barátnőjének és az eset után közvetlenül egy érdektelen szemtanúnak, akitől segítséget kért. Az ítélet jogerős.   


Címkék: másodfokon, nemi erőszak, harapás, nemi szerv, ítélet, kék hírek