Két roma család érkezett tárgyalásra a Somogy Megyei Bíróság épületéhez kedden délelőtt. A haragos viszonyban lévő családok verekedni kezdtek, majd rövid időn belül kiérkezett a  a megyei beavatkozó alosztály. Az egyik nő a verekedés közben az egyik rendőr felé szúrt egy késsel. Úgy tudjuk, hogy a nő és a rendőr is ugyanazon tárgyalás miatt jöttek a bíróságra- a rendőr tanúként.

Le akart szúrni egy rendőrt egy nő ma délelőtt a bíróság előtt Kaposváron. Két nő verekedett össze, akik egy tárgyalásra jöttek. Az egyik kést rántott, a rendőr pedig meg akarta fékezni. A késés nő rátámadt, a rendőröknek le kellett fogniuk. Ezután sokáig a helyszínen vizsgálódtak.

Pillanatok alatt rendőrök lepték el a környéket. Két nő a bíróság lépcsőjén ült. Civil ruhás nyomozók faggatták őket. Bűnügyi technikusok a nyomokat igyekeztek rögzíteni.

A bíróság előtt, a járdán verekedett össze a két nő. Két ellenséges roma család jött egy délelőtti tárgyalásra. A családok állítólag régóta haragos viszonyban voltak egy szerelmi ügy miatt. Két nő veszett össze, mert az egyik tanúként a másikra akart vallani a bíróságon egy testi sértés miatt indított eljárásban. Az egyik nő megütötte a másikat. A bántalmazott nő kést rántott. Két rendőr is ott volt, az egyik éppen tanúskodott volna ugyanebben az ügyben.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nyilatkozta az ügyről a Kapospontnak:  
- A helyszínen tartózkodott a bevetési alosztály két munkatársa, az egyik szolgálatban volt, a másik szolgálatba helyzete magát, mivel a személyek egymást ütlegelték az egyik kést is rántott. Ezt követően a hölgyeket szétválasztani próbáló kollégánkra támadt a késes hölgy, megpróbálta megszúrni a kollégánkat. Sikerült őt megfékezni.

A nő egy kaszaboló mozdulatot tett a rendőr felé, de az lefogta a karját. A bírósági szóvivő szerint a késsel biztosan nem jutott volna be a bíróságra a nő.

A bíróságon felkészültek a hasonló esetekre. dr. Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője:  
-Azt meg lehetett volna akadályozni, hogy ezzel a késsel a bíróságra bejöjjenek, hiszen a rendészeti szolgálat pont ezért van, hogy az ilyeneket kiszűrjék. Erre technikai eszközeink is vannak, tehát azt bizton merem állítani, hogy ezzel a késsel a bíróságra bejönni nem lehetett volna.

A 40 év körüli nőt a rendőrök autóba ültették, és a kapitányságra vitték. Kihallgatják, feltehetően garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítanak eljárást ellene.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség szerdán őrizetbe vette azt a nőt, aki késsel támadt egy rendőrre a kaposvári bíróság előtt kedden délelőtt. Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba.

Címkék: szúrt, roma, tárgyalás, Kaposvár, rendőrség, kék hírek