A lovasok elsősorban az illegális fakitermelésekre, falopásokra, idegen gépjárművekre, idegen személyekre az erdőkben illetve azokra a hulladéklerakókra, amik nem igazán szépen mutatnak az erőd kellős közepén – mondta el Tóth János, a Nemzeti Lovas Őrség Kaposfői Alegység parancsnoka.

Óriási pusztítást okoznak a fatolvajok Somogyban. Csak a Sefag erdeiben évente több mint kétmillió forint kárt okoznak. Pedig egy év alatt 30 százalékkal kevesebb illegális fakitermelésre bukkantak. Ennek ellenére most még fokozottabban lépnek fel a bűnözők ellen. A Nemzeti Lovas Őrséggel együttműködési szerződést kötöttek.

Merczel István, a Sefag Zrt erdészetpolitikai és ellenőrzési osztályvezetője azt mondta: ettől a tevékenységtől azt várják, hogy a falopások, az erdőt érintő károkozások megelőzhetők lesznek, illetve bizonyos szinten megszüntethetőek.

Az őrség a régióban elsőként alakult. 12-en vannak. Hetente hatszor, naponta négy órát mennek az erdőben. A lovas őrség olyan helyekre is könnyen eljut, amit autóval vagy még gyalog sem lehetne megközelíteni. Abban is bíznak, hogy már jelenlétük is visszatartó erő lesz.

Címkék: őrség, lovasok, járőr, erdő, Sefag, kék hírek