avartuz1

Előfordult olyan eset, melynek oltásával 10 perc alatt végeztek, de megtörtént, hogy 3,5 óráig küzdöttek a lángokkal a helyi lánglovagok. Többnyire külterületre riasztották őket, de Enyingtől Kőröshegyig belterületen is tomboltak a lángok. Az esetek többségében kéziszerszámokkal csapták le a lángokat, de több tűzesetnél vízsugarat is kellett alkalmazni. A tavaszias időjárásra és a hosszú hétvégére való tekintettel több jelzésre is számítanak a lánglovagok.

avartuz2

Felsőnyékről is érkezett jelzés, ahol kukoricatarló égett. Az esethez a Siófoki tűzoltók vonultak és a lajoskomáromi önkéntesek is kiérkeztek.

Minden településen a helyi rendelet határozza meg a kerti hulladékok nyílttéri égetésének szabályait, melyről a helyi önkormányzatnál lehet felvilágosítást kérni.

Fenti tevékenységet kizárólag nagykorú személy végezhet. Az égetés helyét úgy kell megválasztani, hogy az sem a személyek, sem a vagyonuk biztonságát ne veszélyeztesse, továbbá környezeti kárt se okozzon. Felhívják a figyelmet, hogy égetni kizárólag szélcsendes időben szabad!

Forrás és fotó: Tűzoltóság Siófok

Címkék: nádas, avar, oltás, Siófok, tűz, kék hírek