Több méter mély gödrök tátongnak az úttesten Balatonfenyvesen. Az éjszaka 26 csatornafedlapot vittek el a tolvajok. A lakók a kocsijuk zaját is hallották. A tettesek négy csendes, part menti utcában fosztogattak az éjszaka leple alatt. Van olyan utca, ahol a téli időszakban csak ketten laknak, ők is az utca végén. A kutya jelzett ugyan, de a lakók nem mertek kimenni az elhagyatott környéken. Reggel pedig csak azt látták, hogy az összes fedlap eltűnt.

Az önkormányzat bójákkal megjelölte a helyeket, és több helyen lezárta az utcákat a balesetveszély miatt.

Lombár Gábor polgármester azt mondja: felháborító, amit a tolvajok tettek, mert azon túl, hogy anyagi kárt okoztak, hiszen egy fedlap 26 ezer forint, azon túl életveszélyes helyzetet idéztek elő.

A fenyvesi önkormányzat levélben kérte a DRV-t, hogy a vízmű mielőbb pótolja a hiányzó fedlapokat.

A rendőrök szerint az utóbbi időben megszaporodtak a fémlopások, mert nőtt a felvásárlási ár. Az átvevőhelyeket és a közutakat is ellenőrzik, hogy elfogják a tetteseket.

Bíró Gábor sajtóreferens elmondta: a fenyvesi esetnél mintegy 600 ezer forint kárt okoztak a tolvajok. A rendőrség nagy erőkkel megkezdte a nyomozást.

A helyiek szerint egyébként szervezett banda járt erre. Arra gyanakodnak, hogy utazó bűnözők voltak, akik Zala megyéből érkeztek.

Címkék: gödrök, fedlap, tolvajok, Balatonfenyves, kék hírek