Két gyanús kinézetű férfira lett figyelmes a szegedi kapitányság tarjánvárosi rendőrőrsének egyik szolgálaton  kívüli munkatársa a Vértói úton. A két férfi éppen beszállt egy autóba. A rendőr kerékpárjával követni kezdte őket, a Csongrádi sugárúton is figyelte, amint az egyik társasház körül téblábolnak, végül egy nyíló ajtót kihasználva bemennek a házba. A rendőr ezután értesítette a szolgálatban lévő kollégáit. A kiérkező járőrök igazoltatni akarták az idegeneket, akik ekkor menekülni próbáltak, de nem jutottak messzire.

Átvizsgálták az autójukat, ahonnan előkerült háromszázezer forint, amiről a három kaposvári gyanúsított beismerte, hogy abból a társasházból lopták, ahonnan a rendőrök kijönni látták őket. Ketten ugyanis  becsöngettek egy idős asszonyhoz, akinek azt mondták, hogy az unokájának hoztak pénzt. A néni készséges és gyanútlan volt, beengedte őket. A látogatók elterelték a figyelmét, majd amikor megszerezték a pénzét, gyorsan távoztak.

A három férfit, egy 24, egy 33 és egy 35 éves kaposvári lakost előállították a szegedi kapitányságra. Kihallgatásuk után a rendőrség lopás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vette őket, és kezdeményezte mindhármójuk előzetes letartóztatását.

Címkék: Szeged, Kaposvár, kék hírek