Egyik nézőnk mobiltelefonja rögzítte a felvételt hétfőn a kaposújlaki vasúti átjáróban. A vonat Kaposvár irányából Kaposmérő fele távozott. Ezek a képek 40 másodperccel később készültek. A lámpa még piros, a sorompó még lent, az autósok türelme viszont már elfogyott. Kulcsár János is abban a sorban állt. Munkából tartott hazafelé Kaposvárról. Azt mondja: miután a vonat elhaladt, még körülbelül 5 percig piros volt a jelzés és a sorompó rúdja sem ment fel.

- Megindultak az autók, úgyhogy átmentek azon a részen, ahol ugyebár nincs a fénysorompó. Átmentek ugye a sínen. Nem mindegyik, némelyik - mondta Kulcsár János.

Kedden reggel ugyanúgy rossz volt a sorompó, erről szintén nézőnk értesített bennünket. A lakosok azt mondják: ezek nem egyedi esetek ennél az átjárónál.

- Már többször előfordult, hogy elment a vonat régen, főleg hidegben, esti órákban, mert nappal megcsinálják. Este, éjszaka nem biztos, hogy kijönnek. Tehát vissza kell fordulni és kerülőúton elmenni - mesélte Baranyai Tibor.

A kerülőutas megoldást azonban csak a helyiek ismerik. A hibát kedden kijavították, délután már jól működött a sorompó. A MÁV azonban még vizsgálja, mi okozta a problémát. De akár az életével is fizethet. Tavaly két vasúti baleset is történt Somogyban. Év elején az antalmajori vasúti átjáróban ütközött mozdonnyal egy autós, két utasával együtt megúszta a balesetet. Figyelmetlenül hajtott a sorompó és lámpa nélküli átjáróba. Csaknem egy éve Ádánd közelében hajtott a piros jelzés ellenére a sínekre egy kisteherautó. Összeütközött egy mozdonnyal. Ő sem sérült meg.

Olvasónk felvétele:

Címkék: sorompó, autósok, vasúti átjáró, Kaposújlak, kék hírek