Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség a férfi ellen. A vádlott tavaly májusban Csurgón egy ismeretlen férfitól szerzett egy német gyártmányú forgótáras pisztolyt, egy óráért cserélte. Lőszerek nélkül tartotta a birtokában.

Júniusban egy ismerősével autón a mesztegnyői bolthoz vitette magát. Délután fél ötkor lépett akcióba. Símaszkot húzott a fejére, majd fegyverrel a kezében berontott egy helyi élelmiszerüzletbe. A fegyvert az ott dolgozó két nőre szegezte, azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. A kasszában lévő pénz átadására szólította fel őket.

Az üzletvezetőnő az aprópénzt tároló rekeszt a pultra tette, a rabló azonban többet követelt. Az üzletvezetőnő ekkor elé lépett, és egy nagy méretű olló műanyag nyelével ütést mért a pisztolyt tartókezére. Az ütéstől az olló nyele eltörött. A rabló nem ejtette el a fegyverét, hanem ő is a nő kézfejére csapott. Ekkor az üzletet vezető nő és az eladónő dulakodni kezdtek a támadóval, kilökdösték a bolt előterébe. a bejárati ajtót belülről megtámasztották, hogy a vádlott ne tudjon visszamenni.

A rabló megpróbált elmenekülni, de rövidesen elfogták a kiérkező rendőrök. A vádlott előzetes letartóztatásban.






Címkék: olló, támad, rablás, kék hírek