Közel egy éve, tavaly novemberben 26-án egy pécsi hallgató az egyetem kémialaborjában előrántotta pisztolyát egy 9 mm-es parabellumot és lövöldözni kezdett. Az ámokfutó G. Ákos három hallgatót sebesített meg és a terembe lépő takarítónő lábába is belelőtt. Az egyik áldozatot, egy 19 éves kaposvári fiút D. Miklóst három helyen ért találat, ő a helyszínen életét vesztette.

Az elkövető miután többször is elsütötte a fegyverét, kirohant az épületből és felment a 400 ágyas klinikai tömb legfelső emeletére, és mint azt utólag bevallotta: megfordult a fejében, hogy leugorjon az épület tetejéről, de végül nem tette meg, feladta magát. Azt vallotta a rendőröknek, hogy „hangokat hallott" a tragédia előtt, az súgta neki, hogy húzza meg a ravaszt.

Azt pontosan még mindig nem lehet tudni, hogy a szakértői vélemények alapján milyen az elmeállapota, csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha a bíróság megkezdi az ügy nyílt tárgyalását. A lövöldöző azóta előzetes letartóztatásban, bűntetésvégrehajtási intézetben várja a december 15-i bírósági tárgyalást.

Forrás: pecsinapilap.hu

Címkék: G.Ákos, lövöldözés, Pécs, egyetem, kék hírek