m73

Egy ukrán rendszámú kisbusz rohant bele egy kamionba hátulról az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 135-ös kilométerszelvényben, Balatonlelle közelében.

m72

A kisbuszban kilencen utaztak. A jármű utasait a balatonboglári tűzoltók próbálták meg kiszabadítani a roncsok fogságából, két embert azonban csak holtan tudtak kiemelni. Még Kaposvárról is indultak mentőkocsik a helyszínre. Információink szerint négy sérültet a Kaposi Mór Oktató Kórházba szállítottak.

m71

A rendőrök Balatonlellénél az autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán elterelték a forgalmat a 7-es útra.

Egy ember életveszélyes sérülést szenvedett a mentőszolgálat adatai szerint. Öten súlyosan sérültek, közül az egyik egy gyermek. Egy utas könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérüléssel úszta meg a karambolt. Három sérültet a siófoki, négyet pedig a kaposvári kórházba szállítottak.

Egy férfi és egy nő halt meg a balesetben, egy másfél éves gyerek pedig súlyosan megsérült, nyilatkozta a Kapospontnak Bíró Gábor, a Somogy Megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Elmondta: az ukrán kisbusz fékezés nélkül rohant a magyar pótkocsis kamionba. Az utasok Olaszországba tartottak, hogy ott vállaljanak munkát. A baleset vizsgálatát a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya megkezdte.

A kaposvári kórháztól kapott tájékoztatás szerint nem egy, hanem három sérült van életveszélyben, egyikük állapota különösen kritikus. Mindhárom sérültet megműtöttek a baleseti sebészek. A kaposvári kórházba szállították a másfél éves gyermeket is.

Az autópályának ezen a szakaszán több mint 5 órán át állt a forgalom. A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság vizsgálja az esetet. Délután a tanúkat hallgatták ki.

m7

m72.jpg

m73

Fotók: balatonboglári tűzoltóság

 

Címkék: kék hírek