kommandos

(A kép illusztráció)

Akkoriban a Kapospont beszámolt a megdöbbentő rablásról
: információink szerint az idős asszonyt addig fojtogatták, amíg elő nem adta a pénzét. Az állkapcsa eltörött a fojtogatástól. Súlyos sérüléssel szállították kórházba. 2010. április 21-re virradóra ismeretlen személyek hatoltak be a Bajcsy- Zsilinszky utca 5-számú ház egyik lakásába. Az ott élő 100 éves idős hölgyet bántalmazták, majd készpénzt és ékszereket loptak el a lakásból több mint 2 millió forint értékben.

Korábbi helyszíni tudósításunkban egy névtelenséget kérő másik idős asszony elmondta: rettegésben élnek az emeletes társasházban. Egy lakóhoz ugyanis rendszeresen hajléktalanok, lecsúszott alakok járnak, ott italoznak egy mosókonyhás bérlakásban. A rendőrséget gyakran hívják ki a randalírozásuk miatt. Nincsenek biztonságban a házban, tette hozzá, mert a hajléktalanok egy üveg borért átadják egymásnak a kapu beléptető kódját, így bárki, akár bűnözők is betérhetnek az épületbe.

Az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi szervei folytattak nyomozást. Az 5 hónapos keresés most vezetett eredményre. Szeptember 29-én a hajnali órákban a Kapos Bevetési Alosztály közreműködésével a főkapitányság nyomozói elfogták a három rablót: a 25 éves T.I. kaposvári, 18 éves J.K. kaposvári, és V.D. 32 éves mezőcsokonyai lakosokat. A fiatalembereket a gyanúsítottként történő kihallgatásukat követően 72 órás bűnügyi őrizetbe vették. A főkapitányság bűnügyi osztálya előterjesztést tett a Kaposvári Városi Ügyészség felé, hogy indítványozzák előzetes letartóztatásukat.

Úgy tudjuk, az idős asszony már nem élte meg a rendőrök sikerét, azóta elhunyt.

Címkék: kék hírek