A saját lakásában támadtak meg rablók egy idős asszonyt Kaposváron. Ismeretlen tettes vagy tettesek ma betörtek egy Bajcsy-Zsilinszky utcai lakásba. Az ott élő idős nőt bántalmazták, majd különböző értékeket, úgy tudjuk készpénzt, ékszereket, műtárgyakat loptak el. A sértettet súlyos sérüléssel szállították kórházba a mentők. A rendőrök nagy erőkkel indítottak nyomozást, hogy az elkövetőket elfogják. Az eset további részletei a nyomozás érdekeire tekintettel nem nyilvánosak, tájékoztatott Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Kapospont kiderítette: egy 1910-ben született, 100 éves nénit bántalmaztak. Úgy tudjuk: befeszítették az ajtót, majd addig fojtogatták, amíg elő nem adta a pénzét. Eltörött az állkapcsa a fojtogatástól.

A bűncselekmény a Bajcsy-Zsilinszky utca 5-ös számú társasházban történt. Egy névtelenséget kérő másik idős asszony elmondta: rettegésben élnek az emeletes társasházban. Egy lakóhoz ugyanis rendszeresen hajléktalanok, lecsúszott alakok járnak, ott italoznak egy mosókonyhás bérlakásban. A rendőrséget gyakran hívják ki a randalírozásuk miatt. Nincsenek biztonságban a házban, tette hozzá, mert a hajléktalanok egy üveg borért átadják egymásnak a kapu beléptető kódját, így bárki, akár bűnözők is betérhetnek az épületbe.

Címkék: rablás, fojtogatás, kék hírek