rongalas

Üszkös törmelék, égett papírlapok, megpörkölődött sörösdoboz. A fal is fekete több helyütt a lángoktól. A lakók döbbenten nézik a nyomokat, amiket a gyújtogató hagyott maga után.

Óvári Ferenc így összegzi a véleményét:
- Engem nem zavar, ha a fiatalok összejönnek beszélgetni a ház előtt, de ez azért túlzás!
- Nagyobb tűz is lehetett volna - bólogat Harangozó István- Ráadásul a tűzjelzőt is többször leszakították már a vandálok. A lifteket is megrongálják. Egyszer meggyújtottak egy kupac reklámpapírt, bedobták a liftbe, és felküldték a felvonót a tizedik emeletre. Teljesen kiégett a lift. Azt szeretnénk mi lakók, ha a rendőrök többször járnának erre, és az emeletre is feljönnének, mert sok a garázdaság.

- Ki kéne lakoltatni, aki ezt tette! - szól közbe egy idős asszony- Én 37 éve lakom itt, de azelőtt ilyen nem történt errefelé.
- Öreg vagyok, de ennyit még nem féltem, csak amióta itt lakom - teszi hozzá egy másik nyugdíjas nő- Bezárkózom.

Zsetkei Valéria, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. házkezelési vezetője szerint rendszeresek a problémák a Sávházban.

- Van olyan lakó, aki nem közösségbe való - állapítja meg a vagyonkezelő képviselője - Néha azonban nem is az ott lakókkal, hanem a hozzájuk járó ismerősökkel, barátokkal, rokonokkal van gond, akik látogatóba jönnek, és az épületben randalíroznak. Egyesek rendszeresen szemetet raknak le a ház mögötti területen, ezen felbátorodva mások is lepakolják a szemetet, ha már ott gyűlik.

Sok kárt okoznak az önkormányzatnak a rongálók a Sávházban, a felújítás után már a lámpabúrákat is ellopták, kitörték az üvegeket.

Címkék: Sávház, Kaposvár, kék hírek